L’escultura flotant de Robert Llimós en aigües del port es desdobla al Marítim

La Vanguardia, 23 de juny 2017

Miraestels, l’escultura de Robert Llimós que des de l’any 2010 flota i es balanceja en aigües del Puerto de Barcelona, ​​és objecte d’una exposició al Museu Marítim, on fins el 3 d’octubre es podrà contemplar de prop aquesta figura que l’artista va concebre com a símbol de la capacitat humana per fer front a l’adversitat i que ara es desdobla en l’interior en diferents versions, materials i mides.

Miraestels és un homenatge a Joan Brossa que s’inspira en el poema Saltamartí.

Llimós va dissenyar un saltamartí de 3,5metros d’altura que s’assenta sobre una base que li permet tornar a posar-se sempre dret. A diferència d’altres obres d’art en l’espai públic, per la seva especial ubicació, la figura d’aquest home
que interroga al cel amb els braços creuats a la seva esquena passa desapercebuda; per aquest motiu el Museu Marítim hagi decidit dedicar-li ara aquesta exposició.

El 2007, el llavors president del Saló Nàutic de Barcelona, ​​Enric Puig, va descobrir l’escultura a Sitges mentre l’escultor portava a terme una prova de la seva instal·lació a l’aigua.

Fascinat per l’obra, l’empresari, avui desaparegut, va trobar la complicitat dels organitzadors de la regata Nova York Barcelona i les autoritats del port per a la seva instal·lació permanent a Barcelona. Va ser la primavera del 2010 i cinc anys més tard es la dotava d’il·luminació nocturna.

Per Llimós, no es tracta d’una figura única per a un espai concret, sinó que la seva vocació és estar en altres països i flota en diferents mars.

 

7_4_LA~1

 

7_1_LA~1

 

Share this post